Hrníčková bábovka

ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hrníčková bábovka - postup přípravy

Ne vždy je nutné mít při přípravě jídel v kuchyni odměrky, nebo váhy. Obojí může snadno nahradit jeden běžný hrnek, nebo sklenička. Jakmile máte při ruce, můžete se snadno přesvědčit o tom, jak snadná je na přípravu tato hrníčková bábovka. Máme pro vás recept.

Unikátní tato hrníčková bábovka není jenom tím, že není třeba nic vážit, ale i tím, že se těsto připravuje na dvě fáze. Tou první je jeho základ. K tomu budete potřebovat kuchyňský mixér a mísu. Do ní dáte vajíčka, přidáte klasický i vanilkový cukr a začnete mixovat do potřebné konzistence. Jakmile začne houstnout, zjemňujete ji olejem.




Když se vytvoří základ těsta, můžete ho dokončit. Mixér si stále nechte v ruce, jenom zpomalte jeho otáčky a pomalu můžete přidávat další ingredience. Těsto by mělo být hladké, mělo by být táhlé, ale také vláčné a nadýchané. Už v této chvíli poznáte, že se vám hrníčková bábovka daří.

Pokud máte moderní silikonovou formu, nemusíte mít strach z připalování, jelikož k ničemu takovému nedojde. Pokud používáte ještě formu klasikou, tak ji doporučujeme vymazat máslem, popřípadě i vysypat moukou nebo strouhankou. Až do takto připravené formy nalijte své těsto. Ne však až po okraj, jelikož zhruba jenom do tří čtvrtin. Při pečení totiž bábovka mírně vyskočí.

Když je těsto ve formě, může přijít do trouby. Ta by měla být rozehřátá na teplotu 200 stupňů Celsia. Doba pečení je v rozmezí 45 – 60 minut podle toho, jak velká hrníčková bábovka je pečena. Když do ní píchnete špejlí, nemělo by na ní zůstat těsto. To je signál, že je hotová. Potom ji můžete z trouby vyndat, vyklepnout z formy a potom ji stačí posypat moučkovým cukrem.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 1394 hlasů
Nahlásit chybu
65 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt