Hrušková povidla jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Tento recept vám umožní snadným způsobem zpracovat oblíbené ovoce, a to bez zbytečných přísad. Můžete je namazat na pečivo nebo s nimi připravit chutný dezert.
Ingredience
Hrušky oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na malé kousky, které vložte do většího hrnce. Ovoce zasypte cukrem, ingredience důkladně zamíchejte a nechte stát 23 hodin.
Poznámka: Jsou-li hrušky samotné dost sladké, můžete jednoduše ubrat množství cukru, nebo do směsi přidat špetku kyseliny citronové či 2 lžíce citronové šťávy.
Po této době směs přiveďte k varu, snižte plamen na minimum a vařte ji 30–40 minut.
Poznámka: Ovoce během vaření občas promíchejte.
Ovoce rozmixujte, vařte ho ještě 10 minut a hruškovými povidly naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a nechte volně vychladnout.
Poznámka: Povidla z hrušek uchovávejte na chladném a tmavém místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мелочи Жизни

