Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrušková povidla jen ze 2 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Hrušková povidla jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Tento recept vám umožní snadným způsobem zpracovat oblíbené ovoce, a to bez zbytečných přísad. Můžete je namazat na pečivo nebo s nimi připravit chutný dezert.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hrušky oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na malé kousky, které vložte do většího hrnce. Ovoce zasypte cukrem, ingredience důkladně zamíchejte a nechte stát 23 hodin. 

2. KROK

Poznámka: Jsou-li hrušky samotné dost sladké, můžete jednoduše ubrat množství cukru, nebo do směsi přidat špetku kyseliny citronové či 2 lžíce citronové šťávy. 

3. KROK

Po této době směs přiveďte k varu, snižte plamen na minimum a vařte ji 30–40 minut. 

Poznámka: Ovoce během vaření občas promíchejte. 

4. KROK

Ovoce rozmixujte, vařte ho ještě 10 minut a hruškovými povidly naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a nechte volně vychladnout.  

Poznámka: Povidla z hrušek uchovávejte na chladném a tmavém místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů