Meruňkové želé jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Meruňkové želé vám umožní využívat sezónní ovoce během celého roku. Můžete ho namazat na pečivo, doplnit jím nejrůznější dezerty a připravíte ho jen ze 4 surovin.
Ingredience
Omyté citrusy ponořte do vroucí vody, kde je nechte 30 minut. Poté ovoce nakrájejte na plátky.
Tip: K mytí ovoce můžete použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky.
Meruňky důkladně umyjte, vypeckujte, rozemelte v mlýnku na maso a vložte je do většího hrnce, kde je smíchejte s polovinou množství cukru. Od bodu varu směs vařte 5 minut a sejměte ji z tepla.
Do ovocné směsi vmíchejte zbytek cukru a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. Následně směsí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou.
Tip: Aby vám meruňkové želé co nejdéle vydrželo, uchovávejte ho na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenice želé skladujte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кухня наизнанку