Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňkové želé jen ze 4 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Meruňkové želé jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Meruňkové želé vám umožní využívat sezónní ovoce během celého roku. Můžete ho namazat na pečivo, doplnit jím nejrůznější dezerty a připravíte ho jen ze 4 surovin.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omyté citrusy ponořte do vroucí vody, kde je nechte 30 minut. Poté ovoce nakrájejte na plátky. 

Tip: K mytí ovoce můžete použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky.

2. KROK

Meruňky důkladně umyjte, vypeckujte, rozemelte v mlýnku na maso a vložte je do většího hrnce, kde je smíchejte s polovinou množství cukru. Od bodu varu směs vařte 5 minut a sejměte ji z tepla. 

3. KROK

Do ovocné směsi vmíchejte zbytek cukru a pokračujte ve vaření dalších 5 minut. Následně směsí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou. 

4. KROK

Tip: Aby vám meruňkové želé co nejdéle vydrželo, uchovávejte ho na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenice želé skladujte v lednici. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů