Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaná vaječná roláda se smetanovou náplní

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Slaná vaječná roláda se smetanovou náplní - postup přípravy

O Velikonocích vás pravděpodobně navštíví rodina a přátele. Připravte jim chutný dezert, který má osvěžující smetanovou náplň. Slaná vaječná roláda je jednoduchá na přípravu a zvládne ji každý.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy rozbijte vejce a smíchejte je se solí a pepřem. Do směsi přidejte zakysanou smetanu, oloupanou a najemno nastrouhanou mrkev a vytvořte tekuté těsto, které vylijte na plech vyložený pečicím papírem. 

2. KROK

Těsto pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 15–20 minut. Mezitím si připravte náplň smícháním nastrouhaného sýru, soli, pepře, zakysané smetany a česneku. Do náplně vmíchejte také nasekanou jarní cibulku. 

3. KROK

Upečené těsto převraťte pečicím papírem vzhůru a sundejte ho z něj. Poté celý povrch těsta potřete připravenou náplní a zarolujte ho, zabalte do čistého pečicího papíru a nechte ho odpočívat 30 minut.

4. KROK

Poznámka: Po této době roládu nakrájejte na kousky o šířce přibližně 1,5 cm a můžete začít servírovat. 

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů