Indický chléb Naan - postup přípravy
Tradiční indické chlebové placky „Naan“ jsou velmi jednoduché na přípravu a skvělé doplní jakékoliv jídlo z dané kuchyně, například kari. Jestliže ale chcete pokročit s jejich využitím ještě dál, můžete je použít stejně jako tortilly.
Ingredience
Jarní cibulku nasekejte na opravdu malé kousky. Do mísy dejte mouku, sůl, cukr, lisovaný česnek a nasekanou cibulku. Přilijte rozpuštěné máslo a pak postupně do směsi lijte vodu a míchejte. Musí vzniknout řidší těsto.
Vymažte pánev troškou oleje a dejte ji na sporák na střední až nižší plamen. Až se rozpálí, nalijte těsto tak, aby vytvořilo tenkou placku, můžete si pomoct naběračkou. Až začne placka držet tvar, často ji obracejte a mírně tlačte na její kraje. Když se začnou v těstě dělat vzduchové bubliny, zvyšte teplotu a často otáčejte. Na bubliny mírně klepejte obracečkou, aby se ještě zvětšily, a počkejte, až bude placka upečená. Poté podávejte, jak jste zvyklí.