Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí maso ve smetanové kari omáčce s rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí maso ve smetanové kari omáčce s rýží - postup přípravy

Pokud máte chuť na nějaký chutný oběd s kuřecím masem, možná vás napadlo, že kuře na kari s rýží bude to pravé ořechové. Je to vcelku známý recept, ale nikdy není na škodu si jej připomenout.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nejprve si přichystejte veškeré ingredience. Kuře očistěte a nakrájejte na malé kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno a totéž udělejte s česnekem. Na pánvi nejprve rozehřejte olivový olej a přidejte k němu kousek másla. Nechejte prosmažit nasekaný česnek a o chvilku později přidejte i cibulku. Osolte dle chuti a po chvíli do pánve vložte veškeré kuřecí maso, promíchejte, znovu osolte, přidejte i kurkumu, zázvor, skořici, kari a po promíchání nechejte chvíli jen tak smažit.

2. KROK

Přidejte kečup, promíchejte, opět chvíli nechejte provařit a zalijte směs smetanou na vaření. Nyní už jen důkladně zamíchejte a nechte maso vařit do změknutí. Mezitím si uvařte rýži. Jakmile je maso hotové, můžete okamžitě podávat. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů