Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italský zeleninový salát s medovou zálivkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Italský zeleninový salát s medovou zálivkou - postup přípravy

Italský zeleninový salát je osvěžující, výživný a plný vitamínů. Salát zasytí a je vhodný ke svačině i jako příloha k hlavnímu chodu. Inspirujte se tradičním italským receptem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, odstraňte s nich stopky a nakrájejte je na drobné kousky. Salátové okurky omyjte, odstraňte z nich okraje a zbytek nakrájejte na kostičky. 

2. KROK

Nadrobno nakrájejte také jarní cibulku, najemno nasekejte omytou petrželku a všechny ingredience smíchejte v jedné větší míse. 

3. KROK

Nyní si připravte zálivku smícháním olivového oleje a citronové šťávy. Tekutinou ochuťte zeleninu a bylinky v míse, do které přidejte také med. Salát ochuťte solí, pepřem a všechny ingredience důkladně promíchejte. 

4. KROK

Poznámka: Salát můžete podávat samotný, ale také jako přílohu k hlavnímu chodu. Skvěle chutná vychlazený – v takovém případě ho před servírováním vložte na 20 minut do lednice.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vařte s Charlesem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů