Italský zeleninový salát s medovou zálivkou - postup přípravy
Italský zeleninový salát je osvěžující, výživný a plný vitamínů. Salát zasytí a je vhodný ke svačině i jako příloha k hlavnímu chodu. Inspirujte se tradičním italským receptem.
Ingredience
Zálivka
Rajčata omyjte, odstraňte s nich stopky a nakrájejte je na drobné kousky. Salátové okurky omyjte, odstraňte z nich okraje a zbytek nakrájejte na kostičky.
Nadrobno nakrájejte také jarní cibulku, najemno nasekejte omytou petrželku a všechny ingredience smíchejte v jedné větší míse.
Nyní si připravte zálivku smícháním olivového oleje a citronové šťávy. Tekutinou ochuťte zeleninu a bylinky v míse, do které přidejte také med. Salát ochuťte solí, pepřem a všechny ingredience důkladně promíchejte.
Poznámka: Salát můžete podávat samotný, ale také jako přílohu k hlavnímu chodu. Skvěle chutná vychlazený – v takovém případě ho před servírováním vložte na 20 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vařte s Charlesem