Pivní štrúdl

i Zdroj fotografie: Lucie Vachová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pivní štrúdl - postup přípravy

Klasický jablkový závin z listového těsta se zdá být nudným receptem ve srovnání s tímto pivním štrúdlem podle receptu od paní Lucie Vachové.
1. KROK

Z mouky, tuku a piva zadělejte hutné a soudržné těsto, z něhož vytvořte válec. Rozdělte ho na několik částí podle toho, jak velké štrúdly plánujete vytvářet.

2. KROK

Každý kousek těsta rozválejte na velký obdélník, na který rozetřete strouhaná jablka, která podle chuti posypejte cukrem (případně skořicí), a těsto stočte do pevné roličky.

3. KROK

Hotové záviny vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem, celý povrch potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu kolem 30 minut dozlatova. Po dopečení je nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte na porce a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 276 hlasů
Nahlásit chybu
76 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt