Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč ze suchého těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Jablečný koláč ze suchého těsta - postup přípravy

Neobvyklým způsobem, jak upéct jablečný koláč, je nedělat klasické těsto, ale jen rozmíchat suché ingredience a navršit na ně máslo a jablka. Vše se nakonec úžasně spojí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Jablka zbavte jádřinců, ale nemusíte je loupat. Poté je namelte v mlýnku na maso nebo je rozmixujte mixérem na pyré. V zadělávací míse smíchejte krupici, mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Vše dobře promíchejte.

2. KROK

Vyložte formu pečicím papírem. Buď můžete využít formu o rozměrech 23×13 centimetrů nebo kulatou o průměru 22 centimetrů. Na její dno nastrouhejte polovinu másla, které jste předtím nechali zmrznout v mrazáku. Následně dejte do formy třetinu sypké směsi, na ni polovinu jablek a poté opět třetinu směsi. Na ni dejte zbytek jablek, poté zbytek směsi a nakonec strouhané máslo.

3. KROK

Na máslo nasypejte trochu cukru. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte koláč zhruba 60 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů