Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesný dezert s banánem, ořechy a čokoládou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Ovesný dezert s banánem, ořechy a čokoládou - postup přípravy

Tento jednoduchý dezert z ovesných vloček a banánů zvládnete připravit opravdu rychle, stačí vám k tomu jen pár surovin a dobrota je na světě. Při přípravě ani nezašpiníte velké množství nádobí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy nasypejte ovesné vločky a přilijte k nim horké plnotučné mléko. Důkladně směs promíchejte a nechejte ji odležet na deset minut. Do čisté mísy oloupejte dva banány a natrhejte je na kousky. Rozmělněte je vidličkou a přidejte k nim dvě rozklepnutá vejce, důkladně směs prošlehejte metličkou.

2. KROK

Poté do ní přisypejte kakaový prášek, špetku soli a prášek do pečiva. Znovu směs prošlehejte metličkou. Přimíchejte do ní odleželé ovesné vločky a promíchejte vše stěrkou. Hotové těsto nalijte do kulaté formy na pečení (průměr 20 cm) a posypejte ho nasekanými ořechy. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte dezert po dobu 35 až 40 minut.

3. KROK

Poté připravte polevu. Do rozehřátého plnotučného mléka dejte na kousky nalámanou čokoládu a rozmíchejte ji. Hotovou polevu naneste na dezert a máte hotovo, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů