Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemný hráškový krém se zakysanou smetanou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 2 minuty
čas vaření Vaření: 15 minut

Jemný hráškový krém se zakysanou smetanou - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na rychlou sobotní polévku, vyzkoušejte tento jemný hráškový krém bez mouky podle paní Podolákové Burkartové. Doplnit ho můžete smaženou cibulkou, zakysanou smetanou nebo pečenými krutony.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Hráškový krém

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Šalotku a česnek očistěte. Šalotku nakrájejte na drobné kostičky a následně nasekejte česnek na tenké plátky.

2. KROK

Do hrnce nalijte přepuštěné máslo a nechte ho dostatečně rozehřát. Šalotku orestujte dozlatova a poté k ní přidejte česnek, který nechte jen krátce provonět.

3. KROK

Do hrnce přidejte lístky bazalky, mražený hrášek a směs zalijte vývarem. Vše pečlivě promíchejte a polévku dochuťte solí dle své chuti.

4. KROK

Jakmile bude hrášek uvařený, část z něj odeberte a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem. Polovinu hrášku poté vraťte zpět do polévky.

5. KROK

Hráškový krém ihned servírujte. Před podáváním ho můžete ozdobit lžící zakysané smetany, smaženou cibulkou a zbylým hráškem.

6. KROK

Tip: Bazalku můžete také nahradit estragonem nebo osvěžující mátou.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů