Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jarní salát z hlávkového zelí s bylinkami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jarní salát z hlávkového zelí s bylinkami - postup přípravy

Přivítejte jaro zdravým salátem z čerstvého hlávkového zelí, další zeleniny a bylinek. Pochutnáte si na něm i bez těžké a kalorické majonézy.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ze zelí oberte zvadlé svrchní listy. Poté ho nakrájejte na tenčí proužky. Stejně tak nakrájejte i salátovou okurku, rajče a vařená vejce. Všechny ingredience nasypejte do misky. Přidejte nadrobno nakrájenou zelenou část jarní cibulky a kopr a vše dobře promíchejte.

2. KROK

Přidejte slitou a okapanou kukuřici z konzervy a nahrubo nastrouhaný česnek. Salát poté zalijte rostlinným olejem. Můžete použít slunečnicový, olivový či například lněný.

3. KROK

Nakonec salát dle chuti okořeňte solí a pepřem, naposledy promíchejte a ihned podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů