Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z červené řepy, brambory a okurky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Salát z červené řepy, brambory a okurky - postup přípravy

Kombinací zeleninových salátů je nepřeberné množství. Ten z červené řepy s bramborem a okurkou je nejen chutný, ale i zdravý a výživný.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte si uvařit bramboru ve slupce do měkka a vejce uvařte natvrdo. Můžete do vody přidat trochu octa, skořápka půjde lépe oloupat. Poté červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Oloupejte okurku, nastrouhejte ji a vymačkejte z ní vodu. Následně ji přidejte k řepě.

2. KROK

Oloupejte uvařenou bramboru, nastrouhejte ji a dejte do mísy k řepě a okurce. Cibuli si nakrájejte na proužky, nasekejte petržel a dejte ji do mísy. Dle chuti osolte a opepřete, přilijte olivový olej a zamíchejte. Vejce oloupejte a rozkrájejte na čtvrtiny. Salát servírujte na talířku s několika kusy vejce a lžičkou majonézy navrch.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů