Jednoduché batátové sušenky z 5 surovin - postup přípravy
K odpolední kávě nebo čaji nemusíte podávat pouze složité dezerty. Jako pochoutka poslouží jednoduché batátové sušenky, které připravíte rychle a jen z 5 surovin.
Ingredience
Batáty oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte je v osolené vodě po dobu 20–30 minut, do změknutí. Poté je rozšťouchejte a smíchejte s máslem a cukrem.
Jakmile se ingredience v batátech rozpustí, vmíchejte do směsi kukuřičný škrob. Ze vzniklé hmoty odebírejte množství o velikosti 2 lžic, z kterého vytvořte kuličku. Tu položte na plech, pokrytý pečicím papírem a přitlačením ji zploštěte.
Tip: Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto. K vytváření sušenek použijte ploché dno sklenice. Na každou kuličku položte pečicí papír, který zabrání přilepení těsta na sklenici.
Batátové sušenky pečte v předehřáté troubě na 140 °C po dobu 10 minut. Po vychladnutí je servírujte ke kávě nebo čaji.
Tip: Aby sušenky nevysychaly, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: table diary 식탁일기
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.