Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčné medové řezy se smetanovým krémem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Vláčné medové řezy se smetanovým krémem - postup přípravy

Připravte si luxusní dezert, který má jedinečnou chuť a doslova se rozplývá na jazyku. Vláčné medové řezy vás ohromí svou jednoduchou přípravou a lákavým vzhledem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte med s máslem a směs zahřívejte 2 minuty, dokud se ingredience nerozpustí. Přidejte do nich jedlou sodu a pokračujte ve vaření další 1–2 minuty. 

2. KROK

Směs odstavte z tepla a v samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, do kterých postupně vešlehejte také cukr. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní směs s medem a poté přidejte mouku. 

3. KROK

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky a ingredience se co nejlépe propojily, mouku předem prosejte a přidejte ji ve třech dávkách.

4. KROK

Těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 10 minut. Poté ho překlopte na chladící mřížku a nechte volně vychladnout.

5. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.

6. KROK

Okraje korpusu zarovnejte a rozřízněte ho na dvě stejné části, které nechte volně vychladnout. 

Poznámka: Okraje korpusu rozmixujte a odložte je bokem na závěrečné zdobení.

7. KROK

Mezitím připravte krém smícháním zakysané smetany s moučkovým cukrem a smetanou, kterou vyšlehejte v samostatné míse.

8. KROK

Obě části korpusu rozkrojte horizontálně na další dvě části. První z nich potřete krémem, který pokryjte jahodovým džemem a zakryjte dalším korpusem. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

9. KROK

Vrstvení vláčných medových řezu zakončete krémem, který posypte rozmixovaným korpusem a dezert vložte na 2 hodiny do lednice, nejlépe na celou noc.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Lahodné sladkosti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů