Vláčné medové řezy se smetanovým krémem - postup přípravy
Připravte si luxusní dezert, který má jedinečnou chuť a doslova se rozplývá na jazyku. Vláčné medové řezy vás ohromí svou jednoduchou přípravou a lákavým vzhledem.
Těsto
Krém
Zdobení
V rendlíku smíchejte med s máslem a směs zahřívejte 2 minuty, dokud se ingredience nerozpustí. Přidejte do nich jedlou sodu a pokračujte ve vaření další 1–2 minuty.
Směs odstavte z tepla a v samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, do kterých postupně vešlehejte také cukr. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní směs s medem a poté přidejte mouku.
Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky a ingredience se co nejlépe propojily, mouku předem prosejte a přidejte ji ve třech dávkách.
Těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 10 minut. Poté ho překlopte na chladící mřížku a nechte volně vychladnout.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle. Pokud se na ní těsto nezachytí, máte hotovo. V opačném případě ještě chvíli pečte.
Okraje korpusu zarovnejte a rozřízněte ho na dvě stejné části, které nechte volně vychladnout.
Poznámka: Okraje korpusu rozmixujte a odložte je bokem na závěrečné zdobení.
Mezitím připravte krém smícháním zakysané smetany s moučkovým cukrem a smetanou, kterou vyšlehejte v samostatné míse.
Obě části korpusu rozkrojte horizontálně na další dvě části. První z nich potřete krémem, který pokryjte jahodovým džemem a zakryjte dalším korpusem. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Vrstvení vláčných medových řezu zakončete krémem, který posypte rozmixovaným korpusem a dezert vložte na 2 hodiny do lednice, nejlépe na celou noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lahodné sladkosti