Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buřty na pivě

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Buřty na pivě - postup přípravy

Buřty na pivě jsou to nejzákladnější hospodské jídlo, které má ale velkou spoustu variací a obměn. Zkuste si připravit ty úplně nejzákladnější podle receptu od paní Ivy Ptáčkové, které můžete libovolně doplňovat o další suroviny.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Buřty nařežte „na ježka“ a vyskládejte je do pekáče příslušné velikosti. Cibule oloupejte a nakrájejte je na tenké proužky, jimiž obsypejte buřty v pekáči. Pokud chcete, přidejte také očištěné a jemně nasekané feferonky.

2. KROK

Buřty v pekáčku zalijte kečupem a pivem (černé je lepší) a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C a pečte je asi 45 minut dozlatova. Pokud chcete, aby byla omáčka hustší, můžete dobu pečení ještě navýšit. Hotové buřty nechte mírně zchladnout a podávejte s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů