Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý dezert z čokoládové pěny

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jednoduchý dezert z čokoládové pěny - postup přípravy

Čokoláda je v dezertech velmi oblíbená. Zvláště, pokud dokáže pomoci k vytvoření velmi jemné a také velmi vláčné konzistence. Přesně takový je také tento dezert, jehož základem je čokoládová pěna. Ta je zde zastoupena ve dvou variantách, jelikož dezert tvoří pěna tmavá, ale i bílá.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Bílá čokoláda

Tmavá čokoláda

Arašídová pěna

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Základem receptu je těsto. To vznikne velmi jednoduše. Do šlehače stačí vložit veškeré ingredience a nechat tohoto kuchyňského pomocníka dělat svou práci. Mělo by dojít k tomu, že bude těsto důkladně zpracováno do hladké podoby. Následně se nalije na plech vyložený pečicím papírem. A vloží se do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Optimální doba pečení těsta je 15 minut.




Když se těsto peče, je čas na přípravu jednotlivých pěn. Jako první je třeba namočit želatinu do vody, přesně podle návodu. Následně se vezme smetana ke šlehání a pomocí mixéru se z ní vytvoří pevná a krémová šlehačka.

Jakmile šlehačka hotová, přimíchají se do něho ostatní ingredience. Tedy tmavá čokoláda, bílá čokoláda a dále čokoláda s arašídovým máslem. Čokolády je vhodné před vmícháním nejprve rozkrájet na menší kousky a ve vodní lázni rozpustit. Potom se opatrně vmíchají do šlehačky a přidá se také želatina, která zajistí pevnější konzistenci.

Na závěr už zbývá jenom kompletace tohoto dezertu, která je velmi jednoduchá. Základní vrstvou je samozřejmě těsto. Na to se následně aplikují jednotlivě dané vrstvy pěny. Je jedno, v jakém pořadí. Když má dort požadovaná vzhled, lze ho ještě posypat strouhanou čokoládou. Na závěr se vloží do lednice na několik hodin, aby dokonale zatuhl. V tu chvíli je připraven k servírování.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů