Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky se zelím a česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Bramboráky se zelím a česnekem - postup přípravy

Připravte si rychlý oběd nebo večeři bez masa. Bramboráky se zelím podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem jsou snadné na přípravu a můžete je podávat za tepla i za studena.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nastrouhejte je najemno a vymačkejte z nich co nejvíc šťávy. Vymačkané brambory smíchejte v míse s pokrájeným kysaným zelím a dvěma vejci. 

2. KROK

Do směsi přisypte kmín, prolisovaný česnek, sůl, majoránku a černý pepř. Všechny ingredience zamíchejte a vmíchejte k nim hladkou mouku. 

3. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a z těsta vytvořte pomocí naběračky malé bramboráky, které smažte z každé strany 3–4 minuty. 

Tip: Bramborové placičky smažte na středním plameni.

4. KROK

Poznámka: Usmažené bramboráky se zelím pokládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Podávejte je ihned, ale skvěle chutnají také zastudena.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů