Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná kávová bábovka se skořicí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Vláčná kávová bábovka se skořicí - postup přípravy

Připravte si originální variantu tradičního dezertu podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je nadýchaná, vláčná a skvěle se hodí také ke snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do formy

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh. V samostatné misce poté vyšlehejte vaječné žloutky s máslem, klasickým a vanilkovým cukrem, do pěny.  

2. KROK

Do pěny vešlehejte mouku s kypřicím práškem do pečiva s vlažným mlékem a do směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků. 

Tip: Aby těsto nezřídlo, sníh přidávejte velmi opatrně.

3. KROK

Vzniklé těsto rozdělte na polovinu a do jedné z nich vmíchejte mletou skořici a moka kávu. Do druhé půlky těsta vmíchejte klasickou mletou kávu. 

Poznámka: Druhy obou káv zvolte na základě vlastních chuťových preferencí.

4. KROK

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Poté do ní, střídavě, vlévejte obě těsta. Bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.

5. KROK

Tip: Vláčnou kávovou bábovku nechte vychladnout a servírujte ji nakrájenou na kousky, posypanou moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů