Vláčná kávová bábovka se skořicí - postup přípravy
Připravte si originální variantu tradičního dezertu podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Je nadýchaná, vláčná a skvěle se hodí také ke snídani.
Těsto
Do formy
Na posypání
Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh. V samostatné misce poté vyšlehejte vaječné žloutky s máslem, klasickým a vanilkovým cukrem, do pěny.
Do pěny vešlehejte mouku s kypřicím práškem do pečiva s vlažným mlékem a do směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Tip: Aby těsto nezřídlo, sníh přidávejte velmi opatrně.
Vzniklé těsto rozdělte na polovinu a do jedné z nich vmíchejte mletou skořici a moka kávu. Do druhé půlky těsta vmíchejte klasickou mletou kávu.
Poznámka: Druhy obou káv zvolte na základě vlastních chuťových preferencí.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Poté do ní, střídavě, vlévejte obě těsta. Bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Tip: Vláčnou kávovou bábovku nechte vychladnout a servírujte ji nakrájenou na kousky, posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou