Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý koláč s jablky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jednoduchý koláč s jablky - postup přípravy

Pokud jste v kuchyni začátečníci, anebo i pokročilí, ale hledáte moučník, který by byl zároveň bleskurychlý i reprezentativní a chutný, pak vyzkoušejte recept na jablkový koláč od paní Ireny Scholtzové. Snazší už být nemůže a nikdy nezklame.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte dvě vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vložte do mísy, přidejte k nim skořici, cukr, sklenici mléka, změklé máslo nebo rostlinný tuk na pečení a vše vyšlehejte do jednolité směsi.

V jiné misce smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao, dobře promíchejte a tuto směs zapracujte do mokrých surovin.

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a stěrkou je jemně vmíchejte do připraveného těsta.

2. KROK

Jablka oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Trochu z nich přes cedník vymačkejte šťávu a vmíchejte je do připraveného těsta.

Plech na pečení vyložte pečicím papírem nebo vytřete tukem a vysypejte moukou. Vlijte do něj těsto a rozprostřete jej po celé ploše plechu do rovnoměrné vrstvy. Připravený moučník vložte do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C a pečte dozlatova.

3. KROK

V misce smíchejte dvě lžíce rumu s tímtéž množstvím vody. Po upečení moučník přelijte touto směsí a posypejte mletými vlašskými ořechy nebo strouhaným kokosem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů