Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý motanec s rozinkami a džemem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jednoduchý motanec s rozinkami a džemem - postup přípravy

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na motanec, který můžete podávat jako zajímavý dezert nebo dobrotu ke snídani či svačině. Skvěle chutná posypaný trochou moučkového cukru.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte ponorným mixérem cukr s vejcem, solí, olejem a tvarohem. Do vzniklé směsi vmíchejte po částech prosátou mouku a uhněťte těsto. 

Poznámka: Mouku je nutné přidávat po částech, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Z těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku o výšce 1 cm a celý jeho povrch pomažte džemem a posypte rozinkami nebo ořechy. Těsto zarolujte a ve středu rolády vytvořte řez. Obě části do sebe zamotejte podobně jako vánočku a těsto vložte do formy na pečení. 

3. KROK

Poznámka: Formu vymažte tukem a vyložte pečicím papírem, aby se z ní těsto lépe vyndávalo. 

4. KROK

Na těsto položte pár kousků másla a formu vložte do předehřáté trouby na 170–180 °C. Motanec pečte 40 minut, poté jej vyndejte z formy, nechte vychladnout a podávejte posypaný vanilkovým cukrem. 

5. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle, kterou do něj vpíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní zachytí kousky těsta, pečte dál.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů