Jednoduchý motanec s rozinkami a džemem - postup přípravy
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na motanec, který můžete podávat jako zajímavý dezert nebo dobrotu ke snídani či svačině. Skvěle chutná posypaný trochou moučkového cukru.
Ingredience
V míse smíchejte ponorným mixérem cukr s vejcem, solí, olejem a tvarohem. Do vzniklé směsi vmíchejte po částech prosátou mouku a uhněťte těsto.
Poznámka: Mouku je nutné přidávat po částech, aby v těstu nevznikly hrudky.
Z těsta vyválejte plát ve tvaru obdélníku o výšce 1 cm a celý jeho povrch pomažte džemem a posypte rozinkami nebo ořechy. Těsto zarolujte a ve středu rolády vytvořte řez. Obě části do sebe zamotejte podobně jako vánočku a těsto vložte do formy na pečení.
Na těsto položte pár kousků másla a formu vložte do předehřáté trouby na 170–180 °C. Motanec pečte 40 minut, poté jej vyndejte z formy, nechte vychladnout a podávejte posypaný vanilkovým cukrem.
Tip: Zda je těsto upečené, zjistíte pomocí špejle, kterou do něj vpíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní zachytí kousky těsta, pečte dál.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней