Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládovo-kávový sušenkový salám

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Čokoládovo-kávový sušenkový salám - postup přípravy

Máte po obědě chuť na něco sladkého, ale spíž je zrovna prázdná? Pak si zkuste připravit tento chutný dezert. Jeho příprava je velmi jednoduchá, ale chuť tak lahodná, že jej příště určitě uděláte i pro návštěvu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Sušenky si v misce rozdrobte na menší kousky.




Do hrnce si nalijte mléko a na mírném ohni jej zahřívejte. Přidejte cukr, máslo, kakao a instantní kávu. Pomalu vše míchejte, aby se ingredience dobře spojily. Na závěr přidejte ještě na kousky nalámanou čokoládu a také nechte se směsí dobře propojit. Zahřívejte jen tak, aby se směs dobře spojila, ale v žádném případě by neměla vařit.

Výslednou směs přilijte do misky k rozdrceným sušenkám a promíchejte, aby se sušenky ve směsi dobře obalily.

Poté si na lince rozložte potravinovou fólii a s pomocí lžičky tvarujte salám, který půjde poté fólií snadno obalit.

Chce to trochu zručnosti a praxe, ale pamatujte, že nejde o krásu – tak jako tak bude dezert chutnat výtečně. Salám pevně zabalte do fólie a nechte v lednici pár hodin vychladnout.

Mezitím si připravte polevu. Šlehačku zahřejte a přidejte do ní 120 g tmavé čokolády rozdělené na menší kousky. Nechte ji rozpustit a vymíchejte hladkou polevu. Salám vyndejte z lednice a položte na mřížku. Přelijte jej připravenou polevou a opět dejte ztuhnout do chladničky.

Jakmile i poleva dobře zatuhne, máte hotovo. Nyní už stačí jen salám nakrájet na tenké plátky a servírovat.

Pokud chcete, můžete na ozdobu přidat ke každému plátku ještě trochu šlehačky, která příjemně vyváží hutnou chuť čokolády. Přejeme vám dobrou chuť, věříme, že se budete olizovat až za ušima.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů