Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené jahodové kostky s vanilkovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Nepečené jahodové kostky s vanilkovým krémem - postup přípravy

Především v horkých letních dnech vám přijde vhod tento recept na nepečené jahodové kostky. Jsou plné jemného krému, rozplývají se na jazyku a vypadají luxusně.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Krém

Jahodová náplň

Základ

K navlhčení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce nalijte ¾ mléka a začněte ho zahřívat. Zbytek mléka smíchejte s neslazeným vanilkovým pudinkem, klasickým i vanilkovým cukrem, škrobem a vzniklou směs smíchejte s horkým mlékem. 

2. KROK

Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, odstavte ji z tepla a nechte volně vychladnout.

Tip: Abyste předešli vzniku škraloupu na povrchu krému, zakryjte ho potravinovou fólií tak, aby se ho přímo dotýkala.

3. KROK

Mezitím připravte náplň. Horkou vodu smíchejte s jahodovým želé v prášku, a jakmile se rozpustí, nechte směs zcela vychladnout. 

4. KROK

Mezitím dokončete přípravu krému. V samostatné míse šlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem 1–2 minuty. Za stálého šlehání postupně přidejte pudinkový základ na krém. 

5. KROK

Polovinu cukrářských piškotů, namočených v mléce, vyskládejte do zapékací mísy, kde je potřete polovinou krému. Ten zakryjte další vrstvou piškotů, na které naneste zbytek krému. 

6. KROK

Dezert pokryjte omytými, nakrájenými jahodami, zbavenými zelených částí, zalijte ho želé a vložte ho na 2–3 hodiny do lednice. 

Tip: Nepečené jahodové kostky můžete ozdobit trochou šlehačky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Kuchnia Marioli

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů