Nepečené jahodové kostky s vanilkovým krémem - postup přípravy
Především v horkých letních dnech vám přijde vhod tento recept na nepečené jahodové kostky. Jsou plné jemného krému, rozplývají se na jazyku a vypadají luxusně.
Krém
Jahodová náplň
Základ
K navlhčení
Do hrnce nalijte ¾ mléka a začněte ho zahřívat. Zbytek mléka smíchejte s neslazeným vanilkovým pudinkem, klasickým i vanilkovým cukrem, škrobem a vzniklou směs smíchejte s horkým mlékem.
Směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí, odstavte ji z tepla a nechte volně vychladnout.
Tip: Abyste předešli vzniku škraloupu na povrchu krému, zakryjte ho potravinovou fólií tak, aby se ho přímo dotýkala.
Mezitím připravte náplň. Horkou vodu smíchejte s jahodovým želé v prášku, a jakmile se rozpustí, nechte směs zcela vychladnout.
Mezitím dokončete přípravu krému. V samostatné míse šlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem 1–2 minuty. Za stálého šlehání postupně přidejte pudinkový základ na krém.
Polovinu cukrářských piškotů, namočených v mléce, vyskládejte do zapékací mísy, kde je potřete polovinou krému. Ten zakryjte další vrstvou piškotů, na které naneste zbytek krému.
Dezert pokryjte omytými, nakrájenými jahodami, zbavenými zelených částí, zalijte ho želé a vložte ho na 2–3 hodiny do lednice.
Tip: Nepečené jahodové kostky můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuchnia Marioli