Jogurtové koblížky s citronovým cukrem - postup přípravy
Jednoduché jogurtové koblížky připravíte za pár minut pouze z několika ingrediencí. Cukr ochucený citronovou kůrou dodává koblížkům neodolatelnou vůni, díky jogurtovému těstu jsou lehoučké a doslova se rozplývají na jazyku.
Ingredience
Citronový cukr
Na dozdobení
Vejce vyšlehejte s cukrem a třemi lžícemi oleje do pěny. Přidejte jogurt a pokračujte ve šlehání. K jogurtovo-vaječné směsi přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem. Vypracujte nelepivé těsto, nejprve vařečkou, poté ho zpracovávejte rukama.
Citron řádně omyjte a pomocí jemného struhadla nastrouhejte kůru. Dbejte na to, abyste strouhali pouze žlutou část, bílá je hořká. Kůru smíchejte v misce s cukrem.
Těsto rozválejte pomocí kuchyňského válečku na plát silný zhruba 1 cm. Plát potřete džemem dle vašeho výběru, stačí tenká vrstva.
Plát potřený džemem posypte rovnoměrně citronovým cukrem a srolujte. Okraj těsta potřete vaječným bílkem, aby se náplň nevysypala.
Rolku pomoučněte a lehce splácněte. Krájejte na trojúhelníčky, z uvedeného množství ingrediencí by jich mělo vzniknout zhruba 12.
V pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu rostlinného oleje. Připravené trojúhelníčky v něm smažte, dokud nebudou z obou stran dozlatova.
Z osmažených trojúhelníčků odsajte přebytečné množství tuku pomocí papírové utěrky a posypte je tenkou vrstvou moučkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sweet recipes