Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná buchta se sušenými třešněmi

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Nadýchaná buchta se sušenými třešněmi - postup přípravy

Až ochutnáte tuto buchtu se sušenými třešněmi, nebudete chtít péct nic jiného. Je nadýchaná, vláčná, rozplývá se v ústech a její osvěžující chuť vás naprosto ohromí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Jogurtová směs

Zdobení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání přidejte olej s mlékem a mouku s kypřicím práškem do pečiva.

2. KROK

Přidejte také sušené třešně obalené ve škrobu a těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. 

Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud suché ingredience prosejete.

3. KROK

V samostatné misce smíchejte vejce s jogurtem, cukrem a vzniklou směsí pokryjte těsto na několika místech. Dezert posypte třešněmi a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

4. KROK

Buchtu se sušenými třešněmi servírujte nakrájenou na kousky a posypanou moučkovým cukrem. 

Tip: Aby byla buchta lépe stravitelná, podávejte ji až poté, co vychladne.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Lecker mit Kristy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů