Nadýchaná buchta se sušenými třešněmi - postup přípravy
Až ochutnáte tuto buchtu se sušenými třešněmi, nebudete chtít péct nic jiného. Je nadýchaná, vláčná, rozplývá se v ústech a její osvěžující chuť vás naprosto ohromí.
Těsto
Jogurtová směs
Zdobení
Na posypání
Začněte s přípravou těsta. Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání přidejte olej s mlékem a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Přidejte také sušené třešně obalené ve škrobu a těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem.
Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete, pokud suché ingredience prosejete.
V samostatné misce smíchejte vejce s jogurtem, cukrem a vzniklou směsí pokryjte těsto na několika místech. Dezert posypte třešněmi a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Buchtu se sušenými třešněmi servírujte nakrájenou na kousky a posypanou moučkovým cukrem.
Tip: Aby byla buchta lépe stravitelná, podávejte ji až poté, co vychladne.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Kristy