Jogurtový suflé koláč - postup přípravy
Nemáte příliš v lásce přesušené piškotové koláče? Pak se vám zcela určitě bude zamlouvat následující recept na jogurtový „suflé“ dezert, který se jen rozplývá na jazyku. Je velmi šťavnatý a jemný, proto rozhodně nebude drhnout v krku.
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě oddělíte vaječné žloutky od bílků. Se žloutky pak propojte krupicový cukr do nadýchané pěny. Do této směsi také přisypte kukuřičný škrob, kypřící prášek do pečiva a také špetku soli s bílým jogurtem.
Dokončování těsta a jeho pečení v troubě
Dále si vyšlehejte do tuhého sněhu vaječné bílky a pomalu je zakomponujte pomocí metličky do žloutkové směsi s jogurtem. Ve výsledku vám vznikne velmi nadýchané těsto.
To vlijte do kulaté a vysoké formy na koláč, kterou jste vystlali pečícím papírem. Nakonec vše umístěte do předehřáté trouby a pečte asi 30 až 40 minut při teplotě 170 °C.
Servírování jogurtového „suflé“ koláče
Upečený jogurtový „suflé“ koláč vyjměte z trouby, posypte dle libosti moučkovým cukrem a po zchladnutí podávejte pokrájený na menší porce. Hodit se bude k porci zákusku klidně i kopeček šlehačky a čerstvé ovoce typu jahody, borůvky, maliny a podobně.
Doplnit koláč lze i o šálek espressa, cappuccina anebo latté. Přejeme vám dobrou chuť!
Tipy na závěr
Nenadchla vás obyčejná jogurtová příchuť dezertu? Potom ji můžete jednoduše upravit. Do těsta je totiž možné zakomponovat prakticky jakoukoliv oblíbenou surovinu. Hodit se bude třeba kvalitní kakaový prášek, mleté oříšky (vlašské, lískové) anebo i jemně strouhaný kokos.