Kakaová bábovka s pudingem v prášku - postup přípravy
Kakaová bábovka s pudingem je variací obyčejné bábovky, kterou zná snad každý. Nechte se unést a překvapte svoji rodinu novým a nevšedním receptem.
Ingredience
Vejce smíchané s cukrem vyšlehejte do bílé pěny. Do mísy přidejte mléko, olej a směs znovu promíchejte.
Do těsta přes síto prosejte mouku s jedlou sodou a pudingem v prášku. Přisypte také vanilkový cukr.
Těsto šlehejte, dokud nezíská homogenní konzistenci. V závěru ho ještě pomocí vařečky odlepte od stěn a znovu důkladně promíchejte. Hotové těsto nalijte do tukem vymazané formy na bábovku.
Bábovku dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C na zhruba 40 minut. Po upečení ji nechte zhruba 15 minut odpočinout a teprve poté ji vyjměte z formy. Můžete ji posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.