Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sultánova malinová roláda se šlehačkou a kokosem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Sultánova malinová roláda se šlehačkou a kokosem - postup přípravy

Nadýchaná a vláčná roláda plněná smetanovým krémem a sladkými malinami, na povrchu sypaná kokosem. To je cukrářské nebe, které vás čeká při každém soustu této nádherné rolády. Krásnější a lahodnější moučník byste hledali jen těžko. Zkuste ho také, zklamání rozhodně nebudete.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké mísy prosejte přes jemné sítko hladkou mouku, kukuřičný škrob a kakao a vše důkladně promíchejte. Za stálého míchání pak postupně přilijte 300 mililitrů mléka. Zbylé mléko nalijte do kastrůlku, přidejte k němu cukr a špetku soli a přiveďte jej k varu.

2. KROK

Když začne bublat, přidejte k němu za stálého míchání metličkou moučnou směs. Vařte a bez ustání míchejte, dokud směs nezhoustne do konzistence hustého krému. Nakonec přidejte máslo a jednu čajovou lžičku vanilkové esence a opět velmi dobře zamíchejte.

3. KROK

Do plechu na pečení nasypejte kokos, který rozprostřete po celém povrchu dna. Na kokos nalijte hotové kakaové těsto, rozprostřete ho co nejlépe do tvaru obdélníku a nechte vychladnout. Zatímco uvařený krém chladne, vyšlehejte elektrickým šlehačem plnotučnou smetanu do pevné pěny, která sama drží v misce i poté, co ji otočíte vzhůru nohama. Pokud chcete, přidejte během šlehání ke smetaně dvě nebo tři polévkové lžíce moučkového cukru. Když je šlehačka ušlehaná, vhoďte do ní maliny a jemně je stěrkou vmíchejte do krému.

4. KROK

Šlehačku s malinami rozetřete na vychladlé těsto v plechu a vyrovnejte ji do roviny. Takto připravené vrstvy opatrně stočte do tvaru rolády a položte ji spojem dolů. Navlhčete nůž a nakrájejte jím roládu na kousky o délce kolem šesti centimetrů, vyskládejte je na talíř a zasypejte kokosem, který zůstal v plechu. Hotové roládky vložte do lednice aspoň na 2 hodiny vychladit a ztuhnout a podávejte. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů