Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Měkké velikonoční perníčky s čokoládovou polevou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Měkké velikonoční perníčky s čokoládovou polevou - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, co připravit na velikonoční pohoštění, vyzkoušejte tyto měkoučké perníčky podle receptu paní Koubkové. Ozdobit je můžete čokoládovou polevou a cukrovým zdobením.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na perníčky

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte hladkou mouku a přisypte k ní kypřicí prášek do perníku. Směs lehce promíchejte a rozklepněte do ní vejce.

2. KROK

Do směsi přisypte moučkový cukr, jedlou sodu, perníkové koření, mletou skořici a kakao. V hrnci rozehřejte máslo s medem a jakmile vychladne, vlijte ho do mísy.

3. KROK

Do mísy přilijte trošku mléko a vypracujte lepivé těsto. Poté ho zabalte do potravinářské fólie a uložte ho do lednice na minimálně 2 dny.

4. KROK

Těsto přendejte na pracovní plochu a rozválejte ho do tenkého plátu. Poté z něj pomocí vykrajovátek vykrájejte libovolné tvary.

5. KROK

Perníčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na teplotu 180 °C přibližně 5–10 minut do zlatova.

6. KROK

Upečené perníčky vyjměte z trouby a ještě horké je potřete rozšlehaným vejcem. Poté je nechte zcela vychladnout.

7. KROK

Nakonec roztopte čokoládovou polevu, perníčky v ní namočte a ozdobte podle své fantazie.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů