Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový řez „7 lžic“ s čokoládovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Kakaový řez „7 lžic“ s čokoládovým krémem - postup přípravy

Nechte ve svých ústech rozplynout kakaový řez, který je plný jemného a nadýchaného krému. Vypadá luxusně, zdobí ho bílá čokoláda a skvěle se hodí i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

K navlhčení

Krém

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se solí a cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko s olejem a nakonec směs kakaa, mouky a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 15–20 minut.

Tip: Do upečeného těsta zapíchněte špejli. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

3. KROK

Korpus navlhčete směsí mléka se slazeným kakaem a pokračujte s přípravou krému. Smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte do ní rozpuštěnou čokoládu.

Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce během 2 minut.

4. KROK

Krémem potřete povrch korpusu a dezert vložte na pár minut do lednice. Mezitím připravte polevu rozpuštěním rozlámané čokolády v horké smetaně. Polevou pokryjte vychlazený dezert a ještě 1 hodinu ho chlaďte.

5. KROK

Na závěr kakaový řez ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou a podávejte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recette rapide sucrée 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů