Kakaový řez „7 lžic“ s čokoládovým krémem - postup přípravy
Nechte ve svých ústech rozplynout kakaový řez, který je plný jemného a nadýchaného krému. Vypadá luxusně, zdobí ho bílá čokoláda a skvěle se hodí i na slavnosti.
Těsto
K navlhčení
Krém
Poleva
Zdobení
Vejce vyšlehejte se solí a cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko s olejem a nakonec směs kakaa, mouky a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto vlijte do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 15–20 minut.
Tip: Do upečeného těsta zapíchněte špejli. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Korpus navlhčete směsí mléka se slazeným kakaem a pokračujte s přípravou krému. Smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte do ní rozpuštěnou čokoládu.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce během 2 minut.
Krémem potřete povrch korpusu a dezert vložte na pár minut do lednice. Mezitím připravte polevu rozpuštěním rozlámané čokolády v horké smetaně. Polevou pokryjte vychlazený dezert a ještě 1 hodinu ho chlaďte.
Na závěr kakaový řez ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou a podávejte ho nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recette rapide sucrée