Kávový koláč s vlašskými ořechy

ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kávový koláč s vlašskými ořechy - postup přípravy

Máte-li chuť na jednoduchý a zároveň výborný moučník, pak není nic snazšího než si upéct tento kávový koláč s oříšky. Nejenže báječně voní, ale zároveň i skvěle chutná, a tak dokonale doplní jakékoliv vaše odpolední posezení nad hrnkem horké kávy.

Návod na přípravu:

Dvě lžičky instantní kávy zalijte 250 ml horké vody a promíchejte. Horkou kávu nalijte do mísy, přidejte k ní cukr, med a sůl, všechny přísady nechte v kávě dobře rozpustit za stálého míchání a nechte vychladnout.




Vlašské ořechy vložte do mixéru a nasekejte je na jemno. Vysypte ořechy do mísy, přidejte k nim sušené ovoce a jednu lžíci mouky a promíchejte. Díky tomu, že bude ovoce obalené moukou, nebude mít tendenci během pečení v těstě klesat dolů.

Když ochucená káva zchladne na pokojovou teplotu, přidejte do ní jedlou sodu. Za stálého míchání pak po malých dávkách přisypávejte mouku. Nakonec přidáme směs ořechů a rozinek a těsto dobře prošleháme ručně metlou nebo elektrickým šlehačem. Během procesu bude těsto díky sodě mírně pěnit. V průběhu míchání přidávejte do těsta mouku, dokud nezískáte husté těsto. To pak nechte zhruba 20 až 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.

Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů a kulatou dortovou formu vyložte pečicím papírem, případně vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou nebo strouhankou. Dejte péct asi na 1 hodinu a pak těsto otestujte zapíchnutou špejlí, zda už je správně propečené.

Vytáhněte hotový dort z trouby, nechejte ho vychladnout, vyklopte z formy a podávejte posypaný moučkovým cukrem.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 407 hlasů
Nahlásit chybu
130 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt