Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort se sušenkami, banány a smetanou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nepečený dort se sušenkami, banány a smetanou - postup přípravy

Smetana, banány, máslové sušenky a čokoláda. To jsou hlavní kouzelné ingredience, které budete potřebovat pro vytvoření nádherného a lahodného nepečeného dortu, který neurazí žádnou návštěvu a potěší i vaše děti, kdykoliv dostanou chuť na něco sladkého. Jeho příprava vám nezabere víc než dvacet minut a výsledek je bez nadsázky geniální.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Smetanu vyšlehejte elektrickým šlehačem do polotuhé pěny. K té pak za stálého šlehání přidávejte prosátý moučkový cukr a pokračujte ve šlehání, dokud se cukr nerozpustí a šlehačka nezíská tak pevnou konzistenci, aby po vytažení metliček zůstaly na povrchu pevné špičky.




Banány oloupejte a nakrájejte je na tenké plátky. Ty pak jemně zamíchejte do vyšlehané smetany.

Připravte si podnos, na který budete skládat dort a vyložte ho pečicím papírem nebo potravinářskou fólií. Rozbalte balíček sušenek a cukrářských piškotů a do misky nalijte mléko.

Nejprve začněte máslovými sušenkami. Každou namočte do mléka a položte na připravený tác. Vyskládejte ze sušenek celistvý obdélníkový korpus. Na ten pak navršte poloviční množství šlehačky smíchané s banány a povrch urovnejte do roviny.

Nyní namáčejte do mléka cukrářské piškoty a vyskládejte je do jedné vrstvy na šlehačkový krém. Na vrstvu piškotů opět navršte asi dvě třetiny zbylého množství banánové šlehačky. Na ty přijde opět vrstva sušenek máčených v mléce a na ně zbylé množství šlehačky.

V kastrůlku ve vodní lázni nebo v misce v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu a postříkejte jí ozdobně celý povrch hotového dortu. S pomocí špejle můžete z čokolády ve šlehačce vytvářet různé obrazy či ornamenty.

Když je dort hotový, vložte ho do lednice alespoň na dvě hodiny ztuhnout.

Podávejte s velkou chutí a se šálkem voňavé kávy nebo čaje.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů