Hrníčkový dezert s příchutí kakaa a Nutelly

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
2 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hrníčkový dezert s příchutí kakaa a Nutelly - postup přípravy

Spěcháte a potřebujete připravit pro své milé hosty dezert? Pokud milují kakao a Nutellu, jistě je potěšíte snadným a přeci lahodným hrníčkovým zákuskem. Ten upečete během dvou minut v mikrovlnce. Není tedy na tom nic složitého.

Začněte tím, že si v porcelánovém a nepotištěném hrníčku o objemu cca 300 mililitrů promícháte suché přísady, tj. polohrubou mouku, moučkový cukr, kakaový prášek a kypřící prášek do pečiva.




Poté přilijte mléko a také slunečnicový olej. Vše důkladně propojte lžící, abyste získali polotekutou hmotu. Nakonec doprostřed ještě vložte velkou lžíci pomazánky Nutelly a vložte hrnek do mikrovlnky na jednu až dvě minuty.

Servírování hrníčkového mini dezertu s příchutí kakaa a Nutelly

Upečený mini dezert vyjměte z mikrovlnky a po mírném zchladnutí podávejte. Povrch lze posypat i trochou moučkového cukru. Pokud chcete skutečně čokoládový zákusek, lze ho přelít i čokoládovou polevou z husté smetany a hořké čokolády. Přejeme vám dobrou chuť.

Další tipy na vylepšení dezertu z hrníčku

Pakliže máte v oblibě suflé, přidejte do těsta před pečením i důkladně rozpuštěnou hořkou či mléčnou čokoládu. Dezert získá na intenzivnější chuti. Výtečné budou v těstě i nasekané vlašské anebo lískové oříšky.

K servírování se pak hodí i čerstvé ovoce typu jahody, borůvky a maliny. Z borůvek je možné připravit rovněž lahodnou omáčku, kterou zákusek jednoduše přelijete. Prostě jen bobulovité ovoce rozmixujte v mixéru spolu s trochou mléka či smetany a máte hotovo.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 154 hlasů
Nahlásit chybu
125 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt