Klasické kynuté tvarohové buchty - postup přípravy
Upéct klasické české buchty například s tvarohem není nic těžkého. Svůj osvědčený recept nám poskytla paní Andy Chudobová.
Na těsto
Na náplň
Rozdrobte droždí do misky, přidejte lžičku cukru a asi 50 mililitrů vlažného mléka. Promíchejte a počkejte, až se kvásek aktivuje.
Do mísy pak dejte mouku, zbytek cukru, vanilkový cukr, sůl, žloutek, rozpuštěné máslo nebo sádlo a nastrouhanou citronovou kůru. Přilijte zbytek mléka a kvásek. Vše pak rukou nebo v robotu vypracujte na hladké těsto. Poté mísu přikryjte a nechte těsto asi hodinu kynout.
Mezitím si připravte náplň. Dejte tvaroh do mísy, přidejte vejce, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu, trošku mléka (tvaroh ale nesmí být moc řídký) a oslaďte dle chuti. Vše důkladně promíchejte.
Rozdělte těsto na menší kusy a každý rozválejte na placku. Z placky vytvořte čtverec a do něj zabalte tvaroh nebo jakoukoli jinou oblíbenou náplň. Dejte buchty do máslem vymazaného pekáčku a každou potřete rozpuštěným máslem. Nechte je 10 až 15 minut kynout.
Poté vložte pekáček do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte buchty zhruba 15 minut. Po vychladnutí je můžete poprášit moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.