Domácí cukrářské piškoty jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Domácí cukrářské piškoty připravíte jen z 5 ingrediencí. Pochutnejte si na dezertu, který můžete podávat k čaji, kávě nebo z nich udělat doplněk zmrzlinového poháru.
Ingredience
Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidávejte cukr a vytvořte tuhý sníh.
Pokračujte ve šlehání a do sněhu přidejte vaječné žloutky, jeden po druhém. Do směsi opatrně vmíchejte mouku a vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Plech pokryjte pečicím papírem a směsí na něm vytvořte pruhy o délce 8–9 cm. Piškoty posypte vanilkovým cukrem a pečte je v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 8–12 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Cukrářské piškoty by měly být upečené dozlatova.
Domácí cukrářské piškoty je nutné důkladně vysušit. Po upečení je proto nechte v troubě, kterou vypněte. Postupně se její teplota sníží na 100 °C. Asi po hodině piškoty z trouby vyjměte a opatrně je sundejte z plechu.
Tip: Piškoty skladujte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней