Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí cukrářské piškoty jen z 5 ingrediencí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Domácí cukrářské piškoty jen z 5 ingrediencí - postup přípravy

Domácí cukrářské piškoty připravíte jen z 5 ingrediencí. Pochutnejte si na dezertu, který můžete podávat k čaji, kávě nebo z nich udělat doplněk zmrzlinového poháru.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidávejte cukr a vytvořte tuhý sníh. 

2. KROK

Pokračujte ve šlehání a do sněhu přidejte vaječné žloutky, jeden po druhém. Do směsi opatrně vmíchejte mouku a vzniklou směsí naplňte cukrářský sáček. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát.

3. KROK

Plech pokryjte pečicím papírem a směsí na něm vytvořte pruhy o délce 8–9 cm. Piškoty posypte vanilkovým cukrem a pečte je v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 8–12 minut. 

4. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Cukrářské piškoty by měly být upečené dozlatova.

5. KROK

Domácí cukrářské piškoty je nutné důkladně vysušit. Po upečení je proto nechte v troubě, kterou vypněte. Postupně se její teplota sníží na 100 °C. Asi po hodině piškoty z trouby vyjměte a opatrně je sundejte z plechu. 

Tip: Piškoty skladujte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a suchém místě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů