Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová roláda s mletým masem a čedarem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramborová roláda s mletým masem a čedarem - postup přípravy

Zajímavým způsobem můžete připravit brambory, mleté maso a sýr v podobě originální slané rolády. Je výborná teplá i studená a skvěle se hodí jako oběd i pohoštění pro různé příležitosti.

Ingredience pro:
1 porce

Na bramborový plát

Na masovou směs

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oloupejte velké brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Dejte na plech pečicí papír a na něj nasypejte asi 150 gramů strouhaného čedaru. Poté na něj položte plátky brambor tak, aby se navzájem překrývaly a vytvořily jednolitou plochu. Posolte je a potřete trochou oleje. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte brambory asi 30 minut.

2. KROK

Na pánev dejte olej a mleté maso a smažte ho, dokud se nezatáhne. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zelené papriky. Vše zarestujte a přidejte lisovaný česnek. Do pánve pak dejte rajčatovou omáčku, rajčatový protlak a prosmahněte. Nakonec přidejte sladkou papriku, černý pepř, kmín, tymián, sůl a trochu sekané petrželky a opět prosmahněte.

3. KROK

Rozprostřete masovou směs rovnoměrně na brambory a posypejte ji asi 100 gramy strouhaného čedaru. Poté vše za pomoci pečicího papíru srolujte do rolády. Nakonec vršek posypte zbytkem sýru. Vložte plech s roládou do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte ji asi 10 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů