Klasické lečo s uzeninou a vajíčkem

i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Klasické lečo s uzeninou a vajíčkem - postup přípravy

Někdo ho zbožňuje, jiný nenávidí – nikdo však nezůstává ke klasickému leču lhostejný. I jeho zařazení do jídelníčku se člověk od člověka liší. Zatímco pro jednoho je to klasický oběd s pečivem či bramborem, pro jiného je to typický snídaňový pokrm. Ať tak či tak, pokud se vám při pohledu na něj sbíhají sliny, připravte si jej doma také třeba podle receptu, o který se podělila paní Andy Chudobová.
1. KROK

Cibuli očistěte a nasekejte najemno. Orestujte ji zlehka na pánvi s trochou rostlinného oleje. Měkký salám nakrájejte na kostičky a přidejte je do pánve. Restujte jej společně s cibulí.

2. KROK

Přihoďte na kostičky nakrájené papriky a také druhou cibuli nakrájenou na půlkulaté nudličky. Vše podle chuti osolte a opepřete, popřípadě přidejte mleté hořčičné semínko a restujte, dokud není zelenina tak akorát na skus. Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata. Jakmile změknou, vyklepněte do směsi také vajíčka, rozmíchejte ho v zelenině do homogenní hmoty a odstavte z plotny.

3. KROK

Hotové lečo poddávejte spolu s krajíčkem čerstvého chleba nebo jiného pečiva, které máte rádi.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 295 hlasů
Nahlásit chybu
91 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt