Kokosové kostky z kakaového těsta - postup přípravy
Dezert je nadýchaný, vláčný a skvěle chutná po kokosu. Sladké kokosové kostky obsahují hořkou čokoládu, která dodává jejich chuti šmrnc. Upečete je za 20 minut.
Těsto
Krém
V hrnci rozehřejte mléko a nasypte do něj krupici. Jakmile začne směs houstnout, bude to asi za 7 minut, vsypte do hrnce kokos a směs odstavte z tepla.
Poznámka: Kokosový krém vařte za stálého míchání, aby se mléko nepřipálilo ke dnu hrnce.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem, mlékem, olejem, moukou, kakaem a kypřícím práškem do pečiva. Poté, co se všechny ingredience spojí, nalijte polovinu kakaové směsi rovnoměrně na pekáč vyložený pečicím papírem a korpus pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 6 minut.
Po upečení korpus rovnoměrně potřete kokosovou směsí, kterou jste si připravili na začátku a potřete ji zbytkem kakaové hmoty. Plech znovu vložte do trouby a dezert pečte dalších 7 minut na 170 °C.
Tip: Kokosové kostky můžete na závěr ozdobit strouhaným kokosem, a to tak, že jím obsypete formičky, například ve tvaru hvězd, které jste na povrch dezertu umístili – inspirovat se můžete níže ve videu.
Poznámka: Dezert podávejte nakrájený na kousky. Skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej dejte před servírováním aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Serpica Recepti