Zapečené masové kuličky s rýží a zelnými listy

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
100 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zapečené masové kuličky s rýží a zelnými listy - postup přípravy

Pokud jste vyzkoušeli zelné závitky sarmales, chutnaly vám, ale příprava se vám zdá příliš zdlouhavá a pracná, máme pro vás skvělý tip na mnohem jednodušší alternativu. Podobné přísady, báječná chuť a nesrovnatelně méně času stráveného v kuchyni. Co víc si přát!
1. KROK

Rýži propláchněte, vložte ji do hrnce, přidejte 250 ml vody a přiveďte k varu. Když začne vřít, přidejte špetku soli (pokud sůl přidáte do studené vody, bude trvat déle, než ji přivedete k varu) a vařte 5 až 7 minut pod pokličkou na mírném ohni, dokud nebude rýže zpola uvařená. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Očistěte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Zelí rozdělte na poloviny, vykrojte tuhý košťál a zbytek nakrájejte na tenké nudličky, které podle potřeby přepulte.

2. KROK

Na kamnech rozehřejte pánev se silným dnem, rozpusťte na ní máslo a vhoďte na ni cibulku, kterou smažte, dokud nezměkne a nezesklovatí. Pak přihoďte do pánve mrkev a pokračujte ve smažení asi 3 minuty. Nakonec přidejte jemně pokrájené zelí a za častého míchání smažte asi 15 minut. Ke konci smažení ochuťte polovičním množstvím odměřené soli a mletého černého pepře. Odstavte z kamen a nechte zchladnout.

3. KROK

Hovězí a vepřové mleté maso vložte do hluboké mísy. Prolisujte k masu očištěný česnek a přihoďte sůl a černý pepř. Rukama směs dobře promíchejte. Pak přidejte vychladlou zeleninu z pánve a povařenou rýži. Dokořeňte mletým koriandrem a ručně znovu důkladně promíchejte.

4. KROK

Připravte omáčku. Rajčata po obvodu jemně nařízněte, vložte je do cedníku a spařte je vroucí vodou. Pak z nich sloupněte slupku a rozkrájejte je na malé kostičky. Rozehřejte pánev s olejem, osmažte na ní jemně pokrájenou cibuli a když zesklovatí, přidejte nastrouhanou mrkev. Smažte opět asi 3 minuty. Pak přidejte rajčata a za častého míchání pokračujte ve smažení dalších 5 až 7 minut. Osolte, opepřete, přidejte cukr a zakysanou smetanu, promíchejte, přiveďte k varu a stáhněte z ohně.

5. KROK

Z masové směsi vytvořte 20 šišek. Polovinu z nich vyskládejte do zapékací mísy vytřené olejem a zbytek uschovejte do mrazáku na příště. Karbanátky zalijte připravenou omáčkou, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte je asi 45 minut. Hotový pokrm nechte mírně zchladnout a podávejte.

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 306 hlasů
Nahlásit chybu
66 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt