Dvoubarevná bábovka s třešněmi - postup přípravy
Obohaťte své tradiční menu o dvoubarevnou bábovku s osvěžujícími kousky třešní. Dezert je nadýchaný, rozplývá se na jazyku a zvládnou ho připravit i začátečníci.
Těsto
Do formy
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, vanilkovým a klasickým cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko s olejem, a jakmile se ingredience propojí, také prosetou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Přibližně čtvrt těsta odlijte do jiné mísy, kde ji smíchejte s kakaem a dvěma lžícemi mléka. Do světlého těsta vmíchejte sušené třešně, obalené v kukuřičném škrobu a vlijte ho do formy na pečení.
Tip: Místo třešní můžete použít rozinky nebo můžete ovoce vynechat úplně. Formu na pečení před použitím vymažte máslem a vysypte moukou, aby se z ní dezert snadno vyndával.
Světlé těsto pokryjte kakaovým těstem a dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut.
Tip: Že je bábovka upečená, poznáte pomocí špejle, kterou z něj vyndáte čistou.
Dvoubarevnou bábovku nechte ve formě 3 minuty chladnout a poté ji překlopte na talíř. Podávejte ji nakrájenou na kousky, které můžete posypat moučkovým cukrem.
Poznámka: Servírujte ji až po vychladnutí, aby byla lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Kristy