Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevná bábovka s třešněmi

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Dvoubarevná bábovka s třešněmi - postup přípravy

Obohaťte své tradiční menu o dvoubarevnou bábovku s osvěžujícími kousky třešní. Dezert je nadýchaný, rozplývá se na jazyku a zvládnou ho připravit i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, vanilkovým a klasickým cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko s olejem, a jakmile se ingredience propojí, také prosetou mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

2. KROK

Přibližně čtvrt těsta odlijte do jiné mísy, kde ji smíchejte s kakaem a dvěma lžícemi mléka. Do světlého těsta vmíchejte sušené třešně, obalené v kukuřičném škrobu a vlijte ho do formy na pečení. 

3. KROK

Tip: Místo třešní můžete použít rozinky nebo můžete ovoce vynechat úplně. Formu na pečení před použitím vymažte máslem a vysypte moukou, aby se z ní dezert snadno vyndával.

4. KROK

Světlé těsto pokryjte kakaovým těstem a dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut.

Tip: Že je bábovka upečená, poznáte pomocí špejle, kterou z něj vyndáte čistou.

5. KROK

Dvoubarevnou bábovku nechte ve formě 3 minuty chladnout a poté ji překlopte na talíř. Podávejte ji nakrájenou na kousky, které můžete posypat moučkovým cukrem.

Poznámka: Servírujte ji až po vychladnutí, aby byla lépe stravitelná.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lecker mit Kristy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů