Kokosové Raffaello košíčky se Salkem - postup přípravy
Raffaello košíčky se Salkem vás okouzlí svou jemnou texturou a kokosovou chutí. Připravte si snadné vánoční cukroví, podle receptu z Youtube kanálu, Vaření s Jančou.
Těsto
Krém
Zdobení
Na vymazání
Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte s moučkovým cukrem, vaječným žloutkem a změklým máslem. Vzniklé těsto nechte 30 minut odpočívat a mezitím připravte mandle a krém.
Tip: Pokud by se těsto drobilo, přidejte do něj plátek másla.
Mandle zalijte horkou vodou, ve které je nechte pár minut ponořené. Poté je oloupejte a nasekejte na poloviny. Změklé máslo vyšlehejte se Salkem do hladka a do směsi poté vmíchejte kokos s rumem.
Poznámka: Než budete s krémem pracovat, mějte ho v lednici.
Těstem naplňte, máslem vymazané, formičky na košíčky, které vyskládejte na plech a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Upečené cukroví naplňte krémem a vložte ho do lednice, dokud krém neztuhne.
Na závěr Raffaello košíčky polijte polevou a ozdobte mandlemi.
Tip: Polevu připravíte za 2–3 minuty. Při přípravě se řiďte pokyny uvedenými na obalu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou