Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná mléčná buchta

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Nadýchaná mléčná buchta - postup přípravy

Pokud jste dostali chuť na nějakou chutnou buchtu, ale nemáte doma moc surovin na velké pečení, tento recept je pro vás jako stvořený. Vše, co na něj potřebujete, totiž velice pravděpodobně už máte doma ve spíži. Celkově je recept velice jednoduchý a nezabere vám příliš času.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si velkou mísu, rozklepněte do ní vejce a přidejte špetku soli s moučkovým cukrem. Mixujte na střední rychlost, dokud směs nebude hladká a nadýchaná. Ve vedlejší misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a polovinu přidejte do vyšlehané směsi.

2. KROK

Do hrnce nalijte mléko a přidejte k němu máslo a vanilkový cukr. Ohřívejte na sporáku, dokud se máslo zcela nerozpustí. Během toho neustále promíchávejte stěrkou. Do mísy s vyšlehanou směsí nalijte polovinu obsahu hrnce a dobře promíchejte metličkou. Přidejte druhou polovinu mouky a znovu promíchejte. Pak už jen stačí přidat i zbytek mléka a promíchat.

3. KROK

Formu na pečení (32 x 20 cm) vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 35 až 40 minut, pravidelně kontrolujte. Po vytažení z trouby už zbývá jen buchtu posypat moučkovým cukrem a můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů