Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční nepečený pařížský salám s kokosem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Vánoční nepečený pařížský salám s kokosem - postup přípravy

Pochutnejte si o Vánocích na sladké pochoutce s kakaem, rumem a kokosem. Jednoduchou dobrotu podle paní Anny Horáčkové nemusíte péct a budete ji mít hotovou během chvilky.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ušlehejte vejce s moučkovým cukrem a do vzniklé směsi přidejte kakao, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a rum. Vše dobře zamíchejte a nechte ztuhnout. 

Tip: Množství rumu zvolte dle vlastní chuti. Pokud se vám recept líbí, ale chuti alkoholu neholdujete, můžete jej z receptu vynechat.

2. KROK

Jakmile je směs tuhá, přidejte do ní na kostičky nakrájené piškoty a zamíchejte. Z těsta vytvořte dva stejné válečky a posypte je cukrem a kokosem. Můžete podávat. 

Tip: Místo piškotů můžete do těsta přidat také sekané ořechy, kandované ovoce a rozinky.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů