Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pařížské rohlíčky máčené v čokoládě

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pařížské rohlíčky máčené v čokoládě - postup přípravy

Pokud chcete o Vánocích vyzkoušet něco nového, inspirujte se výbornými pařížskými rohlíčky s čokoládou podle receptu paní Ivany Dunové. Rohlíčky můžete podávat nejen o Vánocích, ale během celého roku, třeba ke kávě.

Ingredience pro:
80 kusů
+ -

Těsto

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mleté ořechy, cukr, mouku a vejce. Vytvořte pomocí rukou těsto, vyválejte z něj silnější plát a vykrojte rohlíčky.

2. KROK

Tip: Rohlíčky můžete tvořit také tak, že těsto vložíte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a postupně jej vytlačíte přímo na plech vyložený pečicím papírem.

3. KROK

Rohlíčky vložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 150 °C přibližně 20 minut. Zatímco se rohlíčky pečou, vytvořte si krém. 

4. KROK

V míse smíchejte mléko, vejce, vanilkový cukr a škrob. Tuto směs přiveďte k varu, krátce provařte a následně ji nechte vychladnout. Nyní si připravte čokoládovou polevu. 

5. KROK

Cukr a máslo smíchejte společně s kakaem a rumem. Jakmile se rohlíčky upečou, vychladlou směs s mlékem nastříkejte pomocí cukrářského sáčku na rohlíčky a polejte je připravenou čokoládovou polevou. 

6. KROK

Poznámka: Rohlíčky skladujte na tmavém a chladném místě. Bez krému vydrží i několik měsíců, jsou-li naplněny krémem, spotřebujte je nejlépe do 3 dnů. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů