Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s medvědím česnekem a kozím sýrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Koláč s medvědím česnekem a kozím sýrem - postup přípravy

Pochutnejte si na výživné pochoutce s bohatou chutí, kterou můžete podávat jako předkrm nebo slaný dezert. Koláč s medvědím česnekem je hotový za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Česneková náplň

Smetanová náplň

Na posypání

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2 minuty. Poté k ní přidejte nahrubo nasekaný česnek s listovým špenátem a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Následně směs odstavte z tepla.

2. KROK

V samostatné misce smíchejte zakysanou smetanu s vejci a nakrájenými sušenými rajčaty. Směs ochuťte solí, pepřem a důkladně ji zamíchejte. 

Tip: Množství sušených rajčat určete na základě vlastní chuti.

3. KROK

Kupovaným křehkým těstem vyložte formu na pečení, pokrytou pečicím papírem. Vidličkou těsto na několika místech propíchněte a rozprostřete na něj směs s medvědím česnekem. Tu pokryjte smetanovou náplní. 

4. KROK

Pokrm posypte kostičkami kozího sýra a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

Tip: Koláč s medvědím česnekem servírujte vychladlý a nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů