Koláč s medvědím česnekem a kozím sýrem - postup přípravy
Pochutnejte si na výživné pochoutce s bohatou chutí, kterou můžete podávat jako předkrm nebo slaný dezert. Koláč s medvědím česnekem je hotový za pár minut.
Základ
Česneková náplň
Smetanová náplň
Na posypání
Na smažení
Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2 minuty. Poté k ní přidejte nahrubo nasekaný česnek s listovým špenátem a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Následně směs odstavte z tepla.
V samostatné misce smíchejte zakysanou smetanu s vejci a nakrájenými sušenými rajčaty. Směs ochuťte solí, pepřem a důkladně ji zamíchejte.
Tip: Množství sušených rajčat určete na základě vlastní chuti.
Kupovaným křehkým těstem vyložte formu na pečení, pokrytou pečicím papírem. Vidličkou těsto na několika místech propíchněte a rozprostřete na něj směs s medvědím česnekem. Tu pokryjte smetanovou náplní.
Pokrm posypte kostičkami kozího sýra a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Koláč s medvědím česnekem servírujte vychladlý a nakrájený na kousky.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schnu1 – Kräuterhexe
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.