Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové knedlíky s čerstvými švestkami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tvarohové knedlíky s čerstvými švestkami - postup přípravy

Sladké knedlíky plněné švestkami lze udělat i z velmi jednoduchého tvarohového těsta bez složitého zadělávání a kynutí. Recept na ně nám poskytla paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V zadělávací míse smíchejte měkký tvaroh, polohrubou a hrubou mouku, vejce a špetku soli. Ze všech ingrediencí vypracujte hutné a lesklé těsto.

2. KROK

Z něho poté odeberte kusy na jednotlivé knedlíky. Z každého udělejte placičku a doprostřed vložte vypeckovanou švestku. Pečlivě zabalte a co nejlépe zamačkejte spoje těsta.

3. KROK

Dejte na sporák hrnec s vodou a přiveďte ji k varu. Poté vhoďte knedlíky dovnitř a opatrně zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Vařte je zhruba 10 minut.

4. KROK

Po vyndání knedlíky propíchněte. Jak je dochutíte, je na vás. Lze je omastit rozpuštěným máslem a posypat strouhaným perníkem či mákem s cukrem. Můžete použít i tvaroh, moučkový cukr či šlehačku.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů