Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Monte řezy s mléčným krémem a čokoládou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Monte řezy s mléčným krémem a čokoládou - postup přípravy

Monte řezy jsou lahodný dezert s jemnou čokoládovou polevou, který milují dospělí i děti. Smíchejte pár ingrediencí a vytvořte ten nejlepší dezert, co jste kdy jedli.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte krém. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr a půl litru mléka. Do hrnce nalijte druhou polovinu mléka a přiveďte ho k varu. Jakmile se začne vařit, sundejte ho z tepla a vmíchejte do něj směs s moukou a cukrem. 

2. KROK

Hrnec položte znovu na teplo a za stálého šlehání do něj přidejte bílou čokoládu. Celý proces potrvá přibližně 5 minut. Směs s čokoládou přelijte z hrnce do mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout.

3. KROK

Poznámka: Fólii umístěte na mísu tak, aby se směsi přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.

4. KROK

Nyní připravte korpus smícháním mouky, kypřícího prášku do pečiva a kakaového prášku. V jiné misce vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a ve druhé misce vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. 

5. KROK

Do vzniklé směsi vlijte teplou vodu s kakaem a šleháním vše spojte. Následně do směsi vmíchejte sníh a těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a zarovnejte do hladka. 

Poznámka: Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.

6. KROK

Upečený korpus nechte volně vychladnout a horizontálně jej rozřízněte na dvě poloviny. Poté připravte polevu.

7. KROK

Čokoládu vložte do hrnce a smíchejte ji s máslem, cukrem a mlékem. Na mírném ohni, za stálého míchání, čokoládu rozpouštějte 2 minuty.

Poznámka: Místo másla můžete použít margarín.

8. KROK

Do vychladlého krému vešlehejte máslo nebo margarín a poté polovinou jeho množství pokryjte první polovinu korpusu. Na krém nalijte polovinu čokoládové polevy a zakryjte ji korpusem. Postup opakujte. 

9. KROK

Poznámka: Vrstvení zakončete čokoládovou polevou a dezert dejte do lednice a nechte ho tam do doby, než čokoládová poleva ztuhne. Poté dezert podávejte nakrájený na kousky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Natašine Slastice

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů