Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s rebarborou, třešněmi a drobenkou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Koláč s rebarborou, třešněmi a drobenkou - postup přípravy

Udělejte si s rodinou hezký den a završte nedělní oběd tímto koláčem s rebarborou, třešněmi a drobenkou, navrchu politým čokoládou. Ze stolu zmizí prakticky okamžitě; recept nám poskytla paní Naďa Hajžmanová.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Dále

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si větší mísu a nasypejte do ní polohrubou mouku, cukr, skořicový cukr a kypřicí prášek. Vše promíchejte a poté do mísy postupně rozklepněte obě vejce a dolijte rostlinný olej. Po promíchání těsto ještě dle potřeby zřeďte mlékem na požadovanou konzistenci. Nalijte těsto do formy na koláč a dejte na něj třešně a rebarboru.

2. KROK

Na drobenku smíchejte zvlášť polohrubou mouku s cukrem a rozpuštěným máslem. Hotovou ji poté dejte na vrch koláče. Formu dejte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte koláč cca 20 minut. Čokoládu nechejte rozpustit a hotový koláč s ní ozdobte. Poté ho můžete podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů