Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Korejské kimchi s chilli omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Korejské kimchi s chilli omáčkou - postup přípravy

Korejské kimchi podle Youtube kanálu Recepty bez brepty je pikantní, šťavnaté a plné vitamínů. Pokrm můžete servírovat s pečivem, nebo jako přílohu k masu a rýži.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Omáčka

Zelenina

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Čínské zelí rozkrojte na polovinu, odkrojte z něj tvrdý košťál a nakrájejte ho nadrobno. Zelí vložte do cedníku, pořádně ho properte a následně pořádně prosolte a promíchejte.

Poznámka: Díky soli zelí zkřehne a bude měkčí a příjemnější na skus.

2. KROK

Zelí nechte hodinu odpočívat a připravte si omáčku. Do hrnce vlijte vodu, kterou smíchejte s rýžovou moukou. Směs přiveďte k varu, a poté ji vařte 5 minut.

3. KROK

Následně do hrnce přidejte třtinový cukr, vše zamíchejte a obsah hrnce nechte volně vychladnout. Do vychladlé směsi vmíchejte sójovou omáčku, korejské chilli, ingredience zamíchejte a připravte si zeleninu. 

4. KROK

Všechny mrkve a ředkev oloupejte a nakrájejte na proužky. Zeleninu vložte do větší mísy, kde ji smíchejte s nakrájenou jarní cibulkou a pórkem.

5. KROK

Nyní omyjte a nadrobno nastrouhejte oloupaná jablka, oloupaný zázvor, oloupané stroužky česneku a cibuli. Směs vmíchejte do mísy s nakrájenou zeleninou. 

6. KROK

Nasolené zelí znovu pořádně propláchněte vodou, nechte ho okapat a vložte ho do větší mísy. Přidejte k němu nakrájenou zeleninu, zalijte ji omáčkou s chilli a ingredience pomocí rukou důkladně promíchejte.
Poznámka: Dle vlastní chuti směs ochuťte solí a sójovou omáčkou.

7. KROK

Korejské kimchi vložte do sterilizované sklenice a na jeho povrch položte závaží tak, jak je to ukázáno ve videu níže – může se jednat například o keramické podtácky.

8. KROK

Poznámka: Ke skladování můžete využít také speciální sklenice určené pro kvašení, u kterých musíte nechat povolené víčko. U klasických sklenic víčka utáhněte.

9. KROK

Sklenici uzavřete a pokrm nechte kvasit 3–4 dny v pokojové teplotě. Následně kimchi skladujte v lednici. 

Poznámka: Korejské kimchi podávejte v kombinaci s masem a rýží nebo s oblíbeným pečivem.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů