Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová frittata

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Cuketová frittata - postup přípravy

Mladé cukety jdou zapéci se šlehanými vejci a parmazánem jako skvělá italská frittata, která může být chutnou snídaní nebo svačinou hned pro celou rodinu. Díky česneku a petrželce má navíc velice originální chuť.

Ingredience pro:
1 porce

Na frittatu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Cukety omyjte a zbavte konců. Poté je i neoloupané nakrájejte na kolečka silná zhruba 3 milimetry. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek na malé kousky. Do misky si rozklepněte sedm vajec a metlou je rozšlehejte. Nasekejte petrželku, přidejte ji k vejcím a dle chuti vše osolte a opepřete. Poté k nim nastrouhejte parmazán a zamíchejte.

2. KROK

Když budete mít všechny suroviny připravené, dejte na dostatečně velkou pánev, na kterou máte k dispozici i vhodnou poklici, trochu oleje a začnete na něm smažit cibuli, kterou občas promíchejte. Po 2 minutách k cibuli přidejte česnek a smažte dalších 30 sekund. Pak přidejte cuketová kolečka, dle chuti osolte a opepřete a smažte 5 minut.

3. KROK

K zelenině na pánvi nalijte vejce s parmazánem a petrželkou. Na začátku mírně zamíchejte a poté přikryjte poklicí a smažte 2 až 3 minuty na mírném až středním plameni. Následně ji odklopte, vezměte dostatečně velký talíř, na něj obsah překlopte a dejte zpět do pánve smažit druhou stranu. Přikryjte poklicí a smažte další 2 minuty. Na povrchu by měla být mírně hnědá a uvnitř nadýchaná. Ozdobte trochou nasekané petrželky a servírujte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů